Субота, 18.05.2024, 08:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Станьківська ЗОШ І-ІІступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 12
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 15 » «Ми не забудемо, Вас Герої, минулого та сьогодення»
13:15
«Ми не забудемо, Вас Герої, минулого та сьогодення»

                                                                                          Тим, хто не домріяв

Тим, хто не вернувся,

Хто грудьми і кров’ю землю захищав

І полинув в небо вічною зорею,

Або постаментом на могилі став.

Не одне покоління українців боролося за власну державність. У ХХ  ст. цю боротьбу розпочали Українські Січові Стрільці, а продовжили Українські Повстанці, які своєю самопожертвою та самовідвагою зайняли чільне місце серед борців за волю України.  Напевно ніхто з нас не міг уявити, що і в ХХІ   столітті, за українську державність, за її соборність та незалежність будуть гинути кращі сини і дочки України-, такими словами, вчителя історії Маліборської Світлани Михайлівни, було розпочато  вечір-пам’яті, присвячений героям УПА та захисникам Новітньої історії України.                                    

Сторінка за сторінкою було перегорнуто літопис Української Повстанської Армії, яка своєю боротьбою запалила надію на вільне життя в серцях мільйонів українців, показала безприкладний героїзм та самопожертву всім країнам Європи.

Не залишилися поза увагою і теперішні  події на сході нашої держави, які тривожать серце кожного свідомого українця.  Із тривогою в душі учні  декламували вірші,  співали патріотичні пісні, переглядали відео презентації, присвячені  подіям  сьогодення. Поіменно згадано і  наших земляків, які загинули  у зоні АТО. Хвилиною мовчання було вшановано  усіх  героїв Новітньої історії України.

   Повернутися живими закликала усіх воїнів, що захищають кордони  нашої держави, учениця 8 класу Попадюк Анна, віршем «Повертайся додому живим…» Одночасно бібліотекарем школи була організована виставка літератури «Сила нескорених», присвячена історії УПА та подіям сьогодення.
         Війна – це страшно! Смерть – це страшно! Біда чорним круком завмерла над Україною. Скільки безневинних життів уже забрано на сході нашої країни! Скільки ще їх заберуть?!? Ми з кожним днем чекаємо звістки про те, що наші чоловіки, сини, хлопці з перемогою повертаються до рідних домівок. Ми молимось за них, просимо Божої благодаті і захисту для наших безстрашних воїнів. Ми щиро віримо в те, що слова нашого пророка Т. Г. Шевченка:

«І на оновленій землі 
 Врага не буде, супостата, 
А буде син і буде мати, 
І будуть люди на землі», в найближчому майбутньому стануть пророчими для нашої неньки-України… 

                                                                     

 

                                                                      Вчитель історії Маліборська С. М.

Переглядів: 597 | Додав: заступник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz