П`ятниця, 03.05.2024, 23:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Станьківська ЗОШ І-ІІступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 12
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 27 » Тиждень психології
13:01
Тиждень психології

                         

 

                                                                  Не для школи, а для життя ми вчимося.   Сенека

     Психологія – надзвичайна наука. Це наука про людську душу. Вона допомагає людині пізнати себе, вирішувати проблеми, навчатися керувати своєю поведінкою, долати труднощі й радіти кожній хвилині життя.

   З 18 квітня по 22 квітня в Станьківській ЗОШ І-ІІ ступенів проходив «Тиждень психології».  Участь взяли учні 1-4 класів та 5-9 класів, батьки та вчителі. Кожен день мав певну назву та девіз та був творчим, активним, цікавим.

 

   Тиждень розпочався з понеділка  «День хорошого настрою» урочистою лінійкою на якій були присутні вчителі , дирекція школи та учні. Відкрив лінійку Ямнич Р.І.директор школи, Гринчишин Л.В.. практичний психолог ознайомила учнів із планом проведення тижня та підготувала урочисту частину. Учні та вчителі взяли участь у виконанні вправи «Фігури»,яка допомогла їм пізнати себе. Цікавим та захоплюючим цього дня був проект «Скринька довіри» та галерея «Автопортрет класу». Учні початкових класів разом із вчителями, мали можливість взяти участь у інтелектуальному конкурсі для учнів 3-4 класів, який провели соціальний педагог Ямнич С.М. та практичний психолог Гринчишин Л.В. .

У вівторок «День Здорових емоцій»

 19 квітня 2016 року учні  поринули у захоплюючий світ емоцій та творчих здібностей відвідавши заняття практичного психолога Гринчишин Л.В. та соціального педагога Ямнич С.М. «Здоров’я на кінчиках пальців» .Під час якого учні 1-4 класів та 5-9 класів  відкрили свої творчі здібності та навчилися працювати разом виконуючи різноманітні візерунки на шклі піском та створюючи композиції. Найкращі роботи учнів класу було нагороджено грамотами. Перше місце – 1 кл.-3 кл.7 кл,ІІ місце- 4 кл.,ІІІ місце-2 кл. Цікавою видалася гра «Слідопити» у якій взяли участь учні 5-9 класів. Активно учні вирішували та виходили із складних ситуацій. Конкурс малюнка «Щастя –це» (7кл), «Моя родина» (1-5 кл.), «Здоров’я»(6-8-9 кл.)Було проведено заняття з елементами тренінгу «Поведінка дітей –віддзеркалення поведінки батьків» ,яке підготували Гринчишин Л.В. та Ямнич С.М. з батьками учнів 1 класу. На цьому занятті батьки навчились краще розбиратись у вихованні своїх дітей. Віднайшли кожен ту ниточку. якої їм так бракувало, щоб зрозуміти своє маля.

20 квітня «День радості» для учнів 1-4 класів було проведене заняття з елементами тренінгу «Поговоримо про емоції», яке підготувала Гринчишин Л.В. .Цікавим завданням для учнів видалось опитування «Якби я був директором школи я б…». Учні 1-4 класів та 5-9 кл., вчителі були запрошені на Виховний захід «Ми народилися, щоб жити»(Казка «Колобок та його друзі») ,який підготувала Гринчишин Л.В. та учні 3-8 класу. Діти дізналися про шкідливі звички, як вони негативно впливають і шкодять нашому організмові. Кожен не хотів би побувати на місці Колобка. Тому ,що здоров’я -це найцінніший скарб.

 У четвер 21 квітня «День Психолога » розпочався із психологічної вправи «Паркан Думок» на якому учні школи писали свої побажання школі, учням, батькам, вчителям. Для учнів 1-4 класів Гринчишин Л.В. та Ямнич С.М. була проведена ігрова година цікавої психології на якій були запропоновані цікаві ігри та вправи .Учні 9 класу взяли участь у моніторинговому дослідженні «Виявлення ситуативної та особистісної тривожності» Ч.Д .Спілберга , яке провела Гринчишин Л.В. практичний психолог. Учні 5-9 класів та педагоги відвідали конференцію «Психологія кольору. Веселковий тонік» ,яку провели Ямнич С.М. та Гринчишин Л.В.. виконуючи різноманітні вправи учні та педагоги змогли пізнати себе та свій характер. Практичний психолог та соціальний педагог ознайомили присутніх із кольорами одягу, посуду, знаків зодіаку, а учні 9 класу проінформували про веселковий тонік.

   У п’ятницю «День Пізнання» 22 квітня завершився тиждень лінійкою закриття, презентацією проекту «Скринька довіри», аналіз опитувань та конкурсів .Заняттям з елементами тренінгу «Оминаємо гострі кути» для учнів 7-8 класів підготовленим Гринчишин Л.В. .Остапишин Г.І. вчитель трудового навчання  провела майстер-клас « Як з допомогою паперопластики зняти стрес».

       Протягом тижня учні школи демонстрували свої малюнки,  приймали участь у вікторинах та конкурсах .За активну участь у проведені тижня початкової школи, учнів  кожного класу було нагороджено грамотами .Тиждень психології закінчився, але продовжуватиметься праця практичного психолога та соціального педагога, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.    

Тиждень психології  зайняв своє місце серед інших предметних тижнів, оскільки з психологією пов’язаний увесь навчально-виховний процес. А. Макаренко писав: «Педагогіка – це майстерня, а психологія – інструмент, яким там працюють». Предметний тиждень із психології організовується з метою реалізації психологічного супроводу, розширення і поглиблення знань учнів з психології, розвитку в них інтересу до цієї науки, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу школярів, створення позитивного емоційного настрою. «Щоб перебувати в злагоді з собою, людина має бути тим, ким вона може бути».

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 324 | Додав: заступник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz