П`ятниця, 03.05.2024, 20:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Станьківська ЗОШ І-ІІступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 12
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

«Душа, що не знає літер, то - мертва душа!»

Кирило

 

10 листопада 2014 року в Станьківській загальноосвітній школі I-II ступенів було проведено інформаційну лінійку, присвячену Дню української писемності.

          Метою проведення було:

  •  дізнатися про історію книгодрукування;
  •  поглибити знання про українську писемність та мову;
  •  відчути себе патріотом своєї Батьківщини.

          Повідомлення з використанням мультимедійної презентації підготували учні 9 класу: Гринчишин Анна, Дідушицька Вікторія, Дідушицька Христина,  Зомчак Вікторія, Іващишин Марія та Сеньковська Іванна під керівництвом вчителя-словесника Зоряни Михайлівни Штурмак.

  Бібліотекар Ганна Іванівна Остапишин організувала виставку-ілюстрацію „Плек ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 383 | Додав: заступник | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

     В  Станьківській ЗОШ І-ІІ ст.   з 3 по 17 листопада проходило ряд акцій : -"Святий Миколай іде до дітей Сходу та учасників АТО", 

-"Напиши листа солдату",

-” Україна - єдина країна", "Ми  чекаємо на тебе, солдате!",

-"Повертайся живим".

   Учні 5-9 класів взяли активну участь у акції "Святий Миколай іде до дітей Сходу та учасників АТО". З цією метою вони організували змагання між класами, який клас збере більше коштів для придбання подарунків дітям Сходу . В результаті переміг 6 клас . Від класу було зібрано 143 грн. В загальному зібрали невелику суму -350 грн. ,але від щирого серця.

До решти акцій залучилися і учні 1-4 класів . Вони з великим бажанням малювали малюнки, писали листи для учасників АТО.

Учні 6 класу, члени гуртка “Рукоділля” виготовляли обереги для солдатів.

Всі учні школи з не ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 301 | Додав: заступник | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

Квест - це пізнавально й весело.

Певне, в усіх нас бібліотека асоціюється лише з книжками.  А хіба може бути інакше.  Але літературний  квест, що відбувся у бібліотеці дещо змінив думку учнів- читачів, що    бібліотека-це не тільки «нудні» книжки, але і цікаве, пізнавальне дозвілля.

Що ж таке квест?

Квест – це інтелектуально-пошукова  гра, яка полягає у проходженні командою вказаного маршруту за умови виконання спеціальних завдань                   
Учасниками цього літературного змагання під назвою « Т.Шевченко і шкільні науки» стали учні 8  класу . Коли вони, трішки втомлені після навчального дня, прийшли до бібліотеки, тут на них уже чекали пригоди. Але для початку квесту потрібно було поділити учасників на д ... Читати далі »

Переглядів: 344 | Додав: заступник | Дата: 13.11.2014 | Коментарі (0)

     Школа – це простір життя дітей. У школі учень не готується до життя, а повноцінно живе, і тому основне завдання педагога – зробити  шкільне життя цікавим та змістовним,  розширювати  світогляд учнів, розвивати  їхні творчі здібності, самостійність, естетичний смак.   

       Традицією  Станьківської  ЗОШ I-II ст. є проведення предметних тижнів. Вони дають можливість учням показати свої знання, вміння, навички, розвивати організаційні здібності, поглибити та розширити знання з різних предметів,  а  педагогам  підвищувати рівень кваліфікації та професійної компетентності.

Одним з перших предметних тижнів у 2014-2015 н. р. був тиждень історії та правознавства, який проходив  з 13 по 17 жовтня. Вчителі історії Маліборська С. М. та  Ямнич Р. І.  творчо підійшли до організації та проведення запланованих заходів. Тиждень розпочався урочистою лі ... Читати далі »

Переглядів: 325 | Додав: заступник | Дата: 03.11.2014 | Коментарі (0)

 7 жовтня  у шкільній бібліотеці  Станьківської ЗОШ, в рамках  місячника  шкільних бібліотек, відбулася  зустріч з письменницею- землячкою, художницею, поетесою Марією Зьомковською, людиною непростої долі та неосяжного таланту.  

Користувачам бібліотеки вона добре знайома як автор книжок «Цариця ночі», «Казки бабусі Марусі», « Мова моїх батьків».    На зустрічі Марія Григорівна розповіла про свій життєвий шлях, читала улюблені твори. Будучи вчителем за фахом , швидко знайшла підхід до дитячих сердець.

  Розповіла поетеса ,що  почала писати ще у шкільні роки та друкуватися у місцевих газетах , присвячувала себе творчості у народних ремеслах. Щоб виростити чотирьох дітей, змушена була їхати на заробітки до Греції, де продовжувала писати і друкувати свої твори. Протягом 9 років збирала розповіді заробітчан про життя на чужині та писала поетичний щоденник ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 272 | Додав: заступник | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

7 жовтня на футбольному полі с. Верхня проходили кущові  змагання з футболу на приз клубу «Шкіряний м’яч» серед дітей 2002 року . Участь у змаганнях взяли: Довго-Войнилівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Верхнянська ЗОШ І-ІІ ступенів, Зборянський НВК та Станьківська ЗОШ І-ІІ ступенів. Впевнену перемогу посіли учні Станьківської  ЗОШ. Перемогу нашій команді приніс гол забитий Біликом Іваном  у ворота суперника.   До змагань команду готував вчитель фізичної культури Бірук Надія Дмитрівна.

 

 

Переглядів: 343 | Додав: заступник | Дата: 08.10.2014 | Коментарі (0)

За розум осяйний,

За мудрість від Бога

Прославимо в віках –

Звеличимо в піснях –

Високу працю педагога.

 Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає День працівників освіти, день, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами і розквітають посмішками вихованців та педагогів. 
     Відбулося таке свято і в нашій школі. В актовій залі зібрався весь педагогічний колектив, а учні підготували чудові концертні номери й привітання.

З Днем Учителя всіх присутніх вітали всі учні школи, починаючи з найменших і закінчуючи випускниками. Меленькі школярики подарували вчителям слова вітання та вироб ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Додав: заступник | Дата: 08.10.2014 | Коментарі (0)

Самоврядування – один із головних принципів діяльності учнівської молоді. Суть його полягає у реальній участі дітей в управлінні класу, школи. Досвід багатьох років доказує, що саме учнівське самоврядування – це не лише самостійне вирішення різноманітних питань, а й самостійне виконання, проведення, планування різноманітних заходів, відповідальність за яких несуть самі лідери – учні.  Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно та приймати нестандартні рішення.  Головне завдання школи – знайти і підтримати учнівську молодь.
   6 жовтня 2014року в Станьківській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся День учнівського самоврядування. Захід проводився з метою пропагування серед учнівської молоді основних засад місцевого самоврядування, формування активної життєвої позиції старшокласників та реалізації їх лідерського потенціалу, вихов ... Читати далі »

Переглядів: 297 | Додав: заступник | Дата: 08.10.2014 | Коментарі (0)

З найдавніших часів люди вирушали в подорожі з метою пізнання світу й відкриття нових територій, з торгівельними, дипломатичними, військовими, релігійними та іншими місіями. 27 вересня наша держава  відзначає міжнародне свято - Всесвітній день туризму. Воно  започатковане в 1979 році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації. У нашій країні на офіційному рівні Всесвітній день туризму відзначають з 1998 року.

Туристська діяльність  сприяє формуванню активної життєвої позиції молодої людини. Особливі умови туристської діяльності сприяють вихованню моральних якостей особистості: взаємопідтримки, взаємодопомоги, організованості і дисципліни, принциповості, чуйності й уваги до товаришів, сміливості, стійкості і мужності, почуття відповідальності. Особливо важливе значення туризму заключається в організації дозвілля для молоді. Він являється ефективним замінником фізичної праці, пробуджує в людині ра ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 304 | Додав: заступник | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні кожний громадянин України не залишається байдужим  до долі нашої рідної землі. І це в особливий спосіб роблять наші діти, виступаючи за  мир своєю  творчістю! Адже, неповторна , безпосередня , доброзичлива творчість – це єдина зброя, яка в них є.

Маленькі вихованці дошкільної групи при Станьківській ЗОШ І-ІІ ступенів, які ще не зовсім і усвідомили свою роль як школярів, але слово «мир», «війна» добре розуміють. Тому  вони разом із вихователем провели тиждень «Малята- дошкільнята за мир».

При проведенні занять, бесід, присвячених збереженню миру в країні вихователь  розповідала дітям, що на Україні живе багато різних народів : українці, росіяни, татари, євреї, білоруси, узбеки, вірмени та інші. Всі вони, незважаючи на національність, вважають своєю рідною країною - Україну. Дізналися діти і ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 364 | Додав: заступник | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz